La felicitat del llop - Paolo Cognetti

Traducció de Xavier Valls i Guinovart


Sempre pasta, carn, patates i formatge; només que canviessis la carn per truita, s'alçaven de les taules murmuris de protesta. Aquesta era la mena de coses de què la Babette estava cansada. El fet que tot el que t'inventessis per portar algun canvi allà dalt caigués en la indiferència, si no en l'hostilitat, fins que et rendies i deixaves d'intentar-ho.


«La humanitat és com el bosc», va pensar, «a mesura que baixes de cota es fa més variada».


Durant molts anys, als cursos d'escriptura als alumnes els parlava de les cures, de cuidar-se, de compartir amb els altres les ferides, de la impossibilitat de guarir-se del tot i de la possibilitat, en canvi, de trobar consol.

Comentaris

  1. El primer retall m'ha fet recordar, anys enrere, les bregues a taula si hi havia nou menú. Què dic nou?, sols que es canviés una sola cosa de la rutina de la pasta o les patates fregides i carn.
    Trobar consol... no és realment una cura.
    Gràcies!.

    Aferradetes ben fortes, nina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La història transcorre en un refugi de muntanya, en un lloc molt petit, on tenen uns costums molt arrelats, entre ells amb el tema del menjar i els costa acceptar qualsevol petit canvi. I és que quan estem acostumats a una cosa sembla que ens faci por provar-ne d'altres.
      I estic amb tu que trobar consol realment no és una cura, però poder compartir ferides almenys ajuda a alleugerir una mica. Pots rebre unes paraules de consol, una abraçada... no és una cura en sí, però allibera.

      Aferradetes ben fortes per tu, nina

      Elimina
  2. En la vida hay que comer de todo porque todo necesita la alimentación adecuada. Por supuesto que ser vegano -dicen- es muy bueno para la salud. Creo que si. Pero no puedo prescindir de un buen bistec y papas fritas, jajaja. Me gustó mucho el blog. voy a volver
    .
    Una feliz semana… Saludos poéticos
    .
    Pensamientos poéticos y ensoñaciones

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estoy de acuerdo contigo, es bueno comer un poco de todo para llevar una alimentación adecuada, y es que hay sabores a los que cuesta renunciar, jeje.
      Me alegro de que te haya gustado el blog, puedes volver siempre que quieras.
      Voy a pasar por tu espacio también, un saludo poético, Rik@rdo.

      Elimina
  3. Uma refeição equilibrada é essencial para a saúde um peixe e um cozido de carne com legumes também é muito bom, saboroso e irresistível.

    Gostei do blog, estou seguindo.
    Voltarei mais vezes.
    Te convido a seguir meu blog.

    Beijinhos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estoy d'acord amb tu, els llegums són bons per a una bona alimentació, i acompanyats d'allò que més agradi a cadascú. El millor és escoltar el cos i decidir què volem menjar i què no. I respectant les opcions de cada persona.

      Gràcies per la teva visita i el seguiment.
      Passaré pel teu blog.

      Beijinhos

      Elimina
  4. Sembla interessant... jo vaig fent llista, però en tinc tants de pendents, que em sembla que la llista s'haurà de començar a esporgar... he, he, he... aquesta reflexió de la humanitat és com el bosc m'ha fet molta gràcia. D'alguna manera és ben certa o al menys ho era no fa gaire temps. Ara ens hem barrejat tant que potser ja no ho és.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és una lectura interessant i entretinguda, i no té gaires pàgines, es llegeix depressa.
      Hi ha llistes que cada cop creixen més i al final sí que t'has de decidir a fer un pensament, hehe...
      M'ha fet molta gràcia a mi això del bosc també, una frase curta però directa, hehe. En el context del llibre ho diu més aviat perquè el protagonista està a la muntanya, amb molt poca gent al voltant, i quan baixa a ciutat nota més tota aquesta "barreja", diríem. Nosaltres sí que és cert que ja hi estem més avesats.

      Una abraçada!

      Elimina
  5. Em sembla que m'agradarà pel què pogut llegir, me l'apunto...Em sembla que a TV3, comencen un programa sobre els llops inspirat en l'obra de teatre Terra Baixa!!!
    Bon vespre, Núria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que et pot agradar, sí. Fa descripcions de muntanyes, boscos... i com li he dit a la Carme, és curt (menys de 200 pàgines).
      No sabia això del programa sobre els llops, ja ho buscaré, pot ser interessant també!
      Gràcies, Roser, bon dia.

      Elimina
  6. Núria passando para desejar um bom fim de semana. Com paz e saúde.

    Beijos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Fatyma, igualmente para ti, bom fim de semana. Paz e saúde.

      Beijinhos

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada