Tast d'estrelles - Joaquim Molina

Tast d'estrelles - Joaquim Molina
 

Els nens tenen una percepció pròpia del seu temps. Es veuen ja grans i fan les coses com si ho fossin, i no ho simulen, com consideren les ments madures, perquè creuen en el que fan: cuinen els àpats i tenen cura dels seus nadons, en els quals els pares hi veuen tan sols ninots; lluiten i es barallen i volen guanyar sempre, de la mateixa manera que ho fan els grans, i si perden també s'enfaden.  


Crec que és de justícia explicar algunes coses del passat que a mi m'han perseguit durant molt de temps sense que sabés com desfer-me'n i netejar la meva consciència. Ara sé que no és bo callar les coses, encara que això es faci per sobreviure i seguir endavant, per no remoure el que deixem enrere i ferir i trasbalsar els que ens envolten.


N'hi ha alguns que se la volen carregar, la República, perquè no agrada ni a les dretes, i cada vegada menys a les esquerres. No sé com s'ho han fet, però aquest règim que va néixer, com qui diu, sense avisar i setmesó, no agrada als pares que el van parir. S'estan carregant la criatura els que sabem que se la volen carregar des del principi, però també molts que es diuen republicans i que s'omplen la boca amb la paraula i que no deixen d'empastifar-la i arrossegar-la per terra. 


Potser fer-se gran significa un retorn al que vam ser un cop, un viatge lent fins a retrobar les veus i les persones i els colors, i és, també un comiat del present, una renúncia volguda al que ens envolta, però que ja no és propi ni proper.


Comentaris

  1. Una bona reflexió !. Potser si que "aquells pares"no eren tant grans com pensaven i feien com aquells nens petits i jugaven a ser demòcrates, fent-nos creure que anava de debò , això de la anomenada "democràcia".
    Bona lectura i salut :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ha estat una bona lectura, n'he gaudit molt. Un bon argument i unes reflexions interessants. I estic d'acord que segurament "aquells pares" no eren tan grans com es pensaven. Perquè això de la suposada "democràcia" que ens han venut no s'ajusta gens al que hauria de ser...
      Salut, Artur :)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada