Pinzellades d'emocions | Lletres i fils

 

.

Des que era una nena la Rita va tenir certa dificultat per encaixar en un entorn que se li feia hostil. A l'escola no tenia cap amiga i, quan a l'hora del pati els seus companys jugaven i es divertien, ella es quedava en un racó amb una llibreta i llapis de colors, cosa que provocava motius de burla.
Els pares treballaven tot el dia i, les poques hores que eren a casa, mai no li preguntaven com se sentia; només es preocupaven per les seves notes cada trimestre, però no s'interessaven pels seus sentiments. La Rita va créixer envoltada d'escasses mostres d'afecte i d'aquesta manera s'aïllava i es tancava cada cop més en ella mateixa.
A l'adolescència la seva soledat es va agreujar, especialment quan va decidir que no volia continuar estudiant. Ningú no va entendre la seva decisió i a partir de llavors va ser quan més va necessitar expressar les seves inquietuds, el seu món interior. La Rita agafava els pinzells i treia la seva ira, la seva desesperança.

Ara mateix, davant de la seva primera exposició, rememora els camins que ha hagut de recórrer per arribar fins aquí. Observa cada un dels seus quadres i el seu significat. Ràbia, tristesa, por... cada un d'ells representa un estat d'ànim. Els dos últims, l'alegria i l'amor, són els més valuosos, conscient que per poder arribar-hi ha hagut de passar per tots els altres, per aquells que són més desagradables.
Amb fermesa i coratge, la Rita s'ha anat desprenent de les cuirasses que s'havia anat formant, i amb les seves pinzellades mostra tot allò que, com ella, tota persona experimenta a la vida. Cada pinzellada una emoció, un sentiment. Cada pinzellada un esclat de plenitud que s'ha obert dins seu.


La meva aprotació a Lletres i fils del mes de juny.

Comentaris

  1. Una història preciosa de superació.
    Molt bé per la Rita, saber expressar emocions amb els pinzells no és gens fàcil.

    Un aplaudimemt i una abraçada per a tu Núria (i també per la Rita, que s'ho mereix)

    ResponElimina
    Respostes
    1. És bo que cadascú busqui la millor manera de poder expressar i treure allò que porta dins, encara que no sigui una tasca agradable ni fàcil. Al final per això, i en aquest cas, l'esforça ha valgut la pena per a la Rita.

      Moltes gràcies, Carme, una abraçada per a tu també.

      Elimina
  2. Ha escollit el camí més difícil, però es, que no en tenia cap més a mà. La soledat obligada no és bona companya, però per contra, et dona ales per fugir-ne d'ella. La Rita ho ha fet !.
    Salut i bon diumenge :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan la soledat no és buscada és molt dura, i llavors no queda altra que buscar una manera d'enfrontar-la. Qualsevol activitat artística hi pot ajudar, en aquest cas han estat els pinzells, però sabem bé que les paraules, o la música, o la fotografia... també són bones aliades.

      Bon diumenge, Artur, salut :)

      Elimina
  3. Podría dir-te que em sona aquesta noia... n'hi ha que es queden a l'intent...
    Molt bona història!.

    Aferradetes, bonica.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aix... a vegades només s'hi pensa però no s'intenta...
      Almenys a través de relats es pot canviar la història i escriure el que potser hauria estat.

      Gràcies, nina.
      Aferradetes.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada