Neko Cafè - Anna Sólyom

Traducció d'Òscar Vendrell

 

Sigues autèntic de cor. És una despesa d'energia inútil i esgotadora intentar ser algú altre, fingir altres emocions que no siguin les teves.


Són la companyia perfecta per a una tarda de lectura. No fa falta interactuar amb ells per aprendre'n coses; n'hi ha prou de ser aquí en la seva presència i formar part del seu espai. Em sembla que estem tan acostumats a fer, que hem perdut l'art de ser. I en això els gats són autèntics mestres.


Mantenir-se flexible és la meitat de la salut! I no em refereixo només al cos. Una ment flexible és un requisit per a la felicitat. La rigidesa posa fi a l'alegria de viure. Tot i que, de fet, les dues rigideses estan interrelacionades. Tot el que tenim de rígid al cap s'expressa també al cos, de manera que alliberar el cos és un pas previ per deixar anar els teus pensaments estancats.


La curiositat va matar el gat... sempre he pensat que aquest proverbi no és encertat. És la falta de curiositat el que ens mata. Quan una persona deixa d'imaginar, quan ja no espera que passi res diferent ni s'aventura fora de la seva zona de confort, comença a morir. La curiositat va salvar el gat... sona molt millor.


Comentaris

 1. I jo M’alegro molt de no necessitar 7 vides, ho trobo massa, viure ser vides!

  ResponElimina
  Respostes
  1. I tant, massa vides. Amb les experiències que s'arriben a viure n'hi ha prou amb una, acceptant que els mals moments passaran, encara que a vegades costi veure la llum al final del túnel, i gaudir tant com es pugui dels bons!

   Elimina
 2. Set són moltes, però segurament a més d'un li agradaria viure'n una altra (després d'haver viscut aquesta), amb totes les lliçons apreses i amb les realitats ben clares.

  Aferradetes, Núria.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Una bona opció aquesta també, tornar a viure una altra vegada sense caure en els mateixos errors i amb ment i cor ben clars i plens d'esperança.

   Aferradetes, bonica

   Elimina
 3. Pensant-ho una mica, la dita del gat revisada, crec que és millor , si!. Millor descobrir novetats que acceptar només les conegudes.
  Bon cap de setmana !

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí que ho és d'encertada, sí. Cal aventurar-se, no deixar-se vèncer per les pors i descobrir nous móns.
   Bon cap de setmana, Artur

   Elimina
 4. M'agrada donar-li la volta a la dita...Si tenim curiositat, per les coses això sol ens farà viure més per a descobrir-les!
  Ara que potser tampoc calen set vides, potser amb una de ben aprofitada, ja n'hi ha prou!!!
  Petonets, Núria.

  ResponElimina
  Respostes
  1. És bona idea donar la volta a alguna dita si no ens acaba de convèncer, perquè no. I estic d'acord amb tu, si prenem una actitud de curiositat podem descobrir moltes coses. I com dius, amb una vida i ben viscuda, és suficient!
   Petonets, Roser.

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada