Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: juliol, 2023

El vol de l'estel - Laetitia Colombani

Imatge
. Traducció del francès de Valèria Gaillard La Lena ho coneixia de manera teòrica, però n'ha copsat l'abast en instal·lar-se aquí: l'Índia és el mercat de mà d'obra infantil més gran del món. Ha vist reportatges sobre les manufactures de la Carpet Belt, al nord, on els infants estan encadenats als telers i treballen fins a vint hores diàries, tot l'any. Un esclavatge modern que esclafa les capes més pobres de la societat. * Hi ha combats que no es guanyen amb cops de puny. I violències que tots els cursos d'autodefensa del món no podrien aturar. * Ella copsa, en aquest moment, l'abisme que separa les castes altes de les més desafortunades, des de fa segles i segles, aquest abisme que engoleix milions d'homes, dones i nens, i que ningú aquí, ningú, sembla voler omplir o tancar.

Cortines | Relats d'estiu de la Carme

Imatge
  . Avui hi he tornat a passar per davant i m'he aturat per veure-la de nou: la casa on vaig viure la infantesa amb els pares i germans. Records i imatges han retornat amb força: els jocs al bosc amagats entre els arbres, els banys d'estiu a la riera, algunes nevades hivernals... i les rialles sinceres, esporàdiques i despreocupades. Fa temps que està igual la casa, mig amagada rere un fullam espès, amb la cortina blanca al balcó que sempre està passada. I llavors penso en la nostra de cortina, aquella amb què ens cobrim per por de ser ferits una altra vegada. És una cortina fina, però pesa, és un vel feixuc de dur. Si l'obrim revelarem el nostre interior, allà on resideixen les nostres pors, però també els nostres somnis més íntims, aquells que el nostre cor té guardats. Asseguda davant de la casa duc les mans al pit i em dic que és hora d'atrevir-s'hi i, a poc a poc, anar movent la cortina per descobrir l'essència. Amb els records d'una infantesa feliç m&#

El Brogit - Número 486

Imatge
  Rellotge de sol a Can Burguès, Santa Eulàlia de Ronçana La fina agulla ressegueix les hores que marca l'astre. Una altra col·laboració a la revista El Brogit de Castellbell i el Vilar, aquest cop amb un haiku a partir de la fotografia d'aquest rellotge de sol. I en aquest darrer número, a la contraportada de la revista també m'hi han publicat una fotografia meva juntament amb altres imatges escollides d'Instagram. Gràcies per incloure'm en aquesta secció. .