dimecres, de febrer 05, 2025

Corb marí gros

Riu Llobregat, Sant Vicenç de Castellet (febrer 2024)

Riu Cardener, Manresa (març 2024)

Riu Llobregat, Sant Vicenç de Castellet (desembre 2024)

Riu Llobregat, Sant Vicenç de Castellet (desembre 2024)

Nom en català: Corb marí gros
Nom científic: Phalacrocorax carbo 

Els corbs marins són ocells marins de dimensions mitjanes. La majoria tenen plomatge negre o molt fosc, però algunes espècies tenen plomatge blanc i negre. Moltes espècies tenen clapes de pell acolorida a la cara, que poden ser blau intens, taronja, vermell o groc. El bec és llarg, estret i afuat. Els peus tenen quatre dits amb membranes.
Són ocells costaners, i alguns han colonitzat aigües d'interior. Tots són pescadors, se submergeixen a l'aigua i neden una estona sota la superfície, en profunditats de fins a 5 metres. Les seves plomes no són impermeables. Niuen en colònies, arbres, illots rocallosos o penya-segats.
Als Països Catalans se n'observen dues espècies: el corb marí gros, com a hivernant molt comú, i el corb marí emplomallat, com a sedentari més freqüent.

FONT: VIQUIPÈDIA

· En aquesta altra entrada també esmento els corbs marins:


8 comentaris:

  1. Recordo que a Girona en vaig veure un, em va cridar l'atenció precisament perquè no era com els ànecs que nedaven per la zona i va fer unes quantes acrobàcies a l'aigua, que em van deixar sense veure'l per fotografiar-lo, llevat d'una imatge. ;-)
    Aferradetes, preciosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A vegades també en veig alguns fent acrobàcies a l'aigua, o ficant-se a dins i no els torno a veure sortir, o si ho fan, és un tros ben enllà.
      Quina llàstima que no poguessis fotografiar-lo, bé almenys una imatge, però veure'ls també fa gràcia :)
      Aferradetes, preciosa.

      Elimina
  2. M'agrada venir a aprendre sobre ocells. És una cosa que m'agrada, però m'hi he dedicat poc. Mica en mica, anirem aprenent.

    Abraçades, Núria

    ResponElimina
    Respostes
    1. I m'agrada que vinguis aquí i vulguis aprendre. Com ja et vaig dir, jo faig el mateix, ja que també fa relativament poc que en vaig aprenent i els vaig coneixent. Els que vagi trobant i fotografiant, cap aquí vindran.

      Una abraçada, Carme.

      Elimina
  3. Una curiositat, son iguals els de riu, que els de mar ? o son els mateixos? . Una pregunta que m'ha vingut al cap mentre et llegia, si es diferencien, se'ls podria dir Corb de riu, potser... ;)
    Bon cap de setmana i felicitats per les imatges !.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, són els mateixos els de mar i els de riu. Sí que hi ha una altra espècie, el corb marí emplomallat, que és exclusiu de mar. Però el corb marí gros tant es pot trobar a mars com en alguns rius, com es pot comprovar a les fotos que vaig poder fer-los, en veig tot sovint per aquí.

      Gràcies Artur i que acabis de passar un bon diumenge :)

      Elimina
  4. Gràcies per la teva amable explicació, Núria !.
    Que tinguis una bona setmana ; )

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per l'interès, Artur. Com ja li he dit a la Carme jo també en vaig aprenent.

      Igualment, bona setmana per a tu!

      Elimina