Fotos fetes a l'estany del Parc de la Ciutadella de Barcelona, 24 d'agost de 2024.
Nom en català: Oca comuna o oca vulgar
Nom científic: Anser anser
Nom científic: Anser anser
Les bandades d'oca vulgar en vol són més lentes i pesades que les d'altres oques, però s'agilitzen quan perden alçada abans d'aterrar.
Fa el niu en sòl parcialment entapissat, en freqüència en illes.
De totes les oques grises aquesta és la que més s'assembla a la de granja, ja que les de granja provenen de la domesticació d'aquesta espècie salvatge.
I jo que sóc d'una illa, en veig molt poques per aquí... clar, ens manquen estanys! Crec que les úniques que he vist, va ser a la platja de Sóller...
ResponEliminaUnes fotos fantàstiques i un text molt aclaridor.
Aferradetes, Núria.
Gràcies, nina. M'agrada anar aprenent una mica més sobre ocells i anar-ho compartint.
EliminaQuina llàstima que no en puguis veure per manca d'estanys. Pels estanys que hi ha per aquí no n'hi havia vist tampoc, d'ànecs sí que n'hi ha a la majoria, però oques tampoc gaires, també em van sorprendre i em va agradar veure-les i poder-les fotografiar.
Aferradetes, Paula.
Ara, sí, des de l'ordinador sú que et puc comentar, perquè em reconeix, però des de la tablet ni des del mòbil, no puc de cap manera... surto anónim i aleshores aquest blog no em deixa comentar.
ResponEliminaFas bé d'explicar tot això de les oques, perquè la imatge que jo tenia de les oques no és pas aquesta, sinó que són aquelles blanques, grosses, amb el coll molt llarg i una mena de bony o petita cresta al cap. M'agrada saber més d'aquestes coses de la natura. Moltes gràcies!
Ho he buscat i he vist quede els que jo dic se'n diuen oques empordaneses i aquesta és la comuna.
Abraçades, Núria!
M'alegro que des de l'ordinador sí que puguis comentar... la tecnologia té aquestes coses a vegades, quins misteris, he he.
EliminaCom li he dit a Salluna a mi també m'agrada anar aprenent una mica més sobre natura i en aquest cas ocells. Vaig comprar un llibre sobre ocells, va bé perquè és d'aquests de butxaca i hi ha informació bàsica i fotos de forces espècies. També vaig consultant altres llibres a la biblioteca i per aquí internet.
I com tu, coneixia les oques que dius, les empordaneses, però de la comuna no en tenia constància. El que dèiem, que sempre va bé saber-ne una mica més.
Abraçades, Carme!