Primer fil | Lletres i fils

.
.

Escriure un microrelat o poema, entre 50 i 150 paraules, que contingui les paraules que s’indiquen a la imatge.


 
PROPOSTES REBUDES:  

· Núria
 

 

El color groc
El llangardaix s’ha perdut, és petitó i encara no s’orienta bé, no sap anar sol per les contrades on viu amb la seva família. Mira i remira i ensopega amb una cuca de llum, si apropa atret per la claror, però veu que es mou i s’espanta. Caminant, xino xano, arriba a un jardí amb arbres fruiters de tota mena. Fa un saltiró per enfilar-s’hi, a veure si des d’un lloc alt pot albirar casa seva i ves per on ha anat a parar a un llimoner. Veu que els fruits són de color grog i pensa: caram, he anat a parar a un arbre amb fruits molt bonics, les llimones… Va aclucar el ulls i es va adormir. El què ell no sap és que ha anat a parar a un arbre “indepe”!!!
M Roser Algué

 

Llangardaix amb llimona
Des de la finestra de casa veig un llangardaix damunt d’una teula al costat d’una llimona. M’adono que els tres reposen al sol, junts, immòbils, un a tocar de l’altre per algun motiu que desconec.
He estat estona mirant la teula, la llimona i el llangardaix, absort. No es mouen, però els veig com una imatge viva. Tinc la sensació que la teula batega al mateix compàs que el llangardaix mentre la llimona els mira, amatent. Voldria allargar la ma i tocar la llimona sense molestar el llangardaix, bufar la pols de la teula, però no puc fer-ho, només puc mirar a través de la finestra, concentrat, observant la quietud. Aparentment no passa res. Però de fet, formen tot un món. A vegades la vida es redueix senzillament a això: a observar un llangardaix, una teula i una llimona.
Jordi Plana
 

Comentaris