La Veu de Torre Llobeta - Número 71


 

El passat dijous 20 de desembre es va celebrar al Centre Cívic Torre Llobeta la festa de Nadal amb música i ball. La festa es va acompanyar de la presentació del número 71 de la revista La Veu, editada pel Grup de Dones en Forma de Torre Llobeta. L’edició d’aquest número coincideix amb el trenta-cinquè aniversari del Centre Cívic, inaugurat el 18 de desembre de 1983. Durant els mesos de novembre i desembre han tingut llocs diferents activitats i propostes en motiu de l’efemèride i una exposició on es repassa els trenta-cinc anys d’història del Centre Cívic al barri, posant èmfasi en la cultura i les lletres.

 

.
 

Comparteixo el microrelat publicat en aquesta edició, la número 71.

 

FIRAIRES

La plaça Major del poble està ocupada per les diverses atraccions que s’hi han instal·lat per fer gaudir petits i grans: els autos de xoc, el tren de la bruixa, el pop, el martell…
L’Arnau fa més de vint-i-cinc anys que fa de firaire, i com tota feina, té els seus avantatges i els seus inconvenients: anar de poble en poble havent descansat poques hores, estar constantment pendent de les inclemències del temps, tenir cura de l’atracció amb tots els permisos al dia…

Havent acabat de muntar i després de revisar que tot estigui correcte, l’Arnau passeja pels carrers d’un petit poble de l’interior on, l’última setmana de gener, se celebra la festa major. Un altre inconvenient d’aquesta feina, i és que els mesos d’hivern les festes són molt menys abundants que no pas a l’estiu, sens dubte la millor època per recórrer, dia rere dia, pobles i ciutats del país.
El fred és intens a primera hora del matí i per fer-lo passar, l’Arnau entra en una cafeteria on troba els companys amb qui acostumen a coincidir en altres indrets. Comparteixen conversa fins que, a mig matí i amb un sol lluent i una temperatura més càlida, fan cap a la plaça.

Des de la gareta, l’Arnau fa voltar les cadiretes de la seva atracció, plenes de criatures que, somrients i alegres, demanen que no s’acabi. La seva és una feina dura, però contemplar les expressions de felicitat als rostres de la quitxalla és la millor recompensa.


Podeu llegir la revista La Veu de Torre Llobeta en el següent enllaç: La Veu número 71

 

Comentaris